fredag 28 januari 2011

Street av Eva Susso


För Melina, Marko och Rafael är det bara en sak som gäller: dans! Det är det absolut viktigaste i livet, och de tränar i samma grupp för ledaren Kian. En dag ringer Kian upp dem och frågar om de vill vara med på en modevisning som hans kompis ska ordna. Mellan visningarna behöver de lite cool dans, och Kian tror att Melina, Marko och Rafael skulle kunna klara av det. Problemet är att de måste vara två killar och två tjejer på visningen, och i dansgruppen är Melina den enda tjejen som vågar vara med. Hur ska de kunna hitta en riktigt duktig danstjej som vågar dansa tillsammans med dem?

Första delen i serien Dansfabriken, det finns två delar till för den som älskar dans: Funk och Break.

onsdag 26 januari 2011

Vad hatet gör kan ingen fatta av Marie-Chantal Long


En bok om starka känslor. Martha är arg på hela livet. Hennes pappa har träffat Solveig och är totalt förälskad, och urfånig enligt Martha. Hennes mamma har en ny familj och har inte tid med Martha. Så Martha känner att hon inte passar in någonstans, att ingen egentligen bryr sig om henne. Inuti henne växer ilskan och det är framför allt Solveig som hon hatar, Solveig som har förändrat pappa så mycket.
Martha har börjat gymnasiet och valt dans. Inte för att hon kan dansa, det kan hon absolut inte, utan för att bara vara fel även i skolan. För att störa, för att vara i vägen för danslärarna och de andra duktiga danseleverna. I klassen finns Adde, han är lika udda som Martha. De börjar lära känna varandra, och Adde har en plan på hur de ska få bort Solveig från Marthas pappa.

måndag 24 januari 2011

Baristas av Denise Rudberg


Det här är berättelsen om tre killar som får jobb på samma kaffebar. Nicolas, Ruben och Ludvig har alla tre lite struligt i sina liv, men ett nytt jobb kanske kan få dem att tänka på annat. Nicolas är osäker på om han fortfarande är lika kär i sin flickvän som han varit tidigare. Ruben har kommit in på en teaterlinje, men får inga kompisar där. Ludvig är arg på sin pappa och hemma är det alltid bråk, så han gör sitt bästa för att slippa vara hemma. Ingen av dem har jobbat på en kaffebar tidigare, nu gäller det att lära sig allt nytt så att de får jobba kvar. Och gärna bli kompisar, trots att de är ganska olika. Kommer det att fungera?