torsdag 15 september 2011

Tack vare Winn-Dixie av Kate DiCamillo




Äntligen! För alla er som blivit förtjusta i DiCamillos böcker, här kommer en till! En oerhört härligt fin skildring av flickan Opal, som tack vare den hemlösa hunden (som senare får namnet Winn-Dixie) rör sig genom berättelsen på en skör stig kantad av vänskap, längtan och förlåtelse.


LÄS! UNDERBAR!

Vargtanden av Pia Hagmar




Vargtanden är ännu en bok i serien Dalslands deckarna. Läs och njut för alla deckarälskare som vill kasta sig in i ett nytt äventyr och fall att lösa för de fyra vännerna!
Jag som har svårt för deckargenren, kan ändå tycka att det finns nåt skönt med att skurken åker fast. Det är åtminstone tydligt vad som är ont och gott, rätt och fel, svart och vitt i en annars så grå värld. Men det är inte alla gånger skurken är den man tror?!

Skogens systrar : flykten av Petrus Dahlin




Spännande bok om Tuva och hennes systrar, som lever i olika fosterhem. De planerar att rymma till skogen där allt började.... Söka upp den fjärde systern som fortfarande befinner sig mellan liv och död...
Detta är del 2 i serien Skogens systrar. I år har del 3 kommit; Brunnen. Jag hoppas att den finns på DITT bibliotek!

Svarta fåglar av Mikael Salmson och Lars Sundström



De svarta fåglarna i titeln flyger in med berättelsen. Ett varsel. Det ryktas om ett grymt krig i den hittills stillsamma dalen Mabekien, där Amik lever.
En spännande bok om Amik, pojken med valet; att fly eller stå upp mot en stor krigare från tekiternas rike.

Ännu en bok som måste läsas av alla äventyrs och fantasyälskare.

Spelet av K-G Johannson



En bok som verkligen kan få en att tänka till. Över vad man lägger sin tid på. Hur mycket energi man lägger på att tycka saker om andra. Och vad det är som kan få en att tycka det man tycker. vad påverkar dig? Familj? Kompisar? Samhället? Tidningar? Löpsedlar? Kan till och med ett dataspel få en att tycka det man tycker? Läskig tanke. Eller?