fredag 28 oktober 2011

Ihop : bli ihop, vara ihop, resa ihop av Thomas Halling

För alla er som liksom mig blivit stormförtjusta i Ihop-böckerna. Här får man tre böcker i ett - med snyggt omslag också! Eller vad tycker du, om omslaget?

Är bokomslag viktiga? Är det viktigt hur boken ser ut?

Bli ihop av Thomas Halling

Det är jobbigt att vara kär. Hur gör man för att ta kontakt? Hur vågar man? Risken är ju att man blir så där fånig och allt blir precis fel. Det råkar Kalle ut för. Hur han än försöker, så står han där med brallorna nere - bokstavligt talat.
Böckerna om Kalle är helt underbara, igenkännande oavsett hur gammal man är.

torsdag 27 oktober 2011

Henrietta är min hemlighet av Maja Hjertzell

Vilken läsupplevelse! Måsen blir kär i Henrietta. Men vem kan bli kär i en före detta fältbiolog. Måsen har två udda kompisar också, Robin och Rebecka. Rebecka försöker få ihop Måsen och Henrietta. Tillslut är det bara en sak som gäller - MOD!

Du har ingenting sett av Maja Hjertzell

Det här är en av de bästa böckerna i bibblan. Spännande. Och allvarlig. Tomas, är en kille som är mobbad. Plötsligt får han meddelanden, om uppdrag att spionera. De är undertecknade Watson. Tomas tror först att det är någon som skojar med honom, kanske de som mobbar? men snart förstår han, efter en del spionerande, att det är på riktigt - det är allvar. Han tvingas ta ställning, att göra något, både åt sin egen situation och andras. Det är spännande skrivet, och man får undra hela tiden vad han inte har sett.

Före och efter Bella av Maja Hjertzell

Maja Hjertzell är en av de författare som jag har lyssnat till när hon berättat om sina böcker. Och det är jag glad för, för det var då jag hittade hennes böcker, som är superbra Den här handlar om Filip som lyckas bli ihop med Saga, en sådär snygg tjej som man inte tror man ska träffa. ja, ni vet hur svårt det är... Iaf, så kommer Bella in i bilden, närmare bestämt - Bella börjar som ny i klassen, och det blir upp och nervända världen för Filip, något helt nytt. Filip dras till Bella som en fluga dras till socker. Han är inte samma som före och efter Bella.

Torsdagsbarn av Sonya Hartnett

Eftersom jag nyligen har läst ut Pojken i soffan och fått mig en annorlunda läsupplevelse, blev jag såklart nyfiken på Torsdagsbarn - en av hennes andra böcker. Hartnett skriver sådana böcker som stannar kvar hos en, griper tag i en rent fysiskt. Det känns verligen roligt att det finns sådana författare som skriver BRA, riktigt bra. Och jag har förstått att denna storhet inte enbart gripit tag i mig utan många, många andra- unga och vuxna. Det spelar ingen roll hur gammal man är, Hartnett lyckas fånga en iaf med sina berättelser. Denna om Tin, med alla tänkbara bokstavskombinationer eller inte - men säkert - född på en torsdag.

Pojken i soffan av Sonya Hartnett

En av de finaste och mest speciella böcker jag läst. För det är ju minst sagt lite udda när det plötsligt sitter en liten pojke hemma i soffan hos en gammal tant. Utan att hon har bjudit in honom! En underbar skilldring av ett samtal mellan två personer, från olika generationer och i olika ålder. Men också tillbakablickar genom Maddy, tantens liv. Hennes liv, som har varit långt och äventyrsfullt, men också fullt av kärlek och förluster.
Läs den om du vill ha en annorlunda läsupplevelse!