torsdag 19 januari 2012

Den magiska hjälmen av Jan Kjaer



Det här är verkligen något för mig och alla andra som gillar serier! Men också för alla som vill ha en bok som är skriven på ett helt nytt sätt! Texten i boken går in i textrutor/pratbubblorna. Riktigt spännande och kul. Plus att det är mycket bilder som illustrerar, blir bakgrund till berättelsen. Man hamnar mitt i berättelsen. Coolt! Nu väntar jag på del 2 och måste kolla upp vad mer Jan har skrivit.

Bänkad av Helena Karlsson




En ny favorit. Bra berättelse, både om sport men också om hur man är kompisar. Underbar text och MYCKET bra tecknade bilder. Jag gillar starkt att vissa uppslag enbart är en bild utan text. Så finns en cd med om man hellre lyssnar på boken. Super bra, oavsett om man har lätt eller svårt att läsa. Kanon!

tisdag 17 januari 2012

Sune-böckerna av Anders Jacobsson och Sören Olsson



Sune böckerna kan man läsa en eller hur många som helst. Jag kan inte få nog. Hjälp! Har nog hamnat i Sune träsket....läser allt om Sune och hans klantiga föräldrar (som är rätt bra också) hans kompisar och för att inte tala om underbara Sophie... Alla (ofta) jobbiga syskon, som bits, retas eller hamnar i panik. Jag kan inte sluta läsa, vill bara följa med Sune på alla hans upptåg, resor.


Ibland är Sune lite väl vanligt konventionell för min smak, men iaf är jag fast. Syrran blir vegetarian och det är ju lite skoj..men så upptäcker jag att hon käkar fisk....fuskveg. Tycker jag.


Hur som helst har tjejtjusarSune lyckats tjusa mig! (Eller så är det bara en fas i mitt liv)

Pojkarna av Jessica Schiefauer



En helt otrolig bok. Om identitet, hur varför blir vi de vi är. Att vara, vilja vara i en annan kropp. Tre tjejer leker. Men hur är det när leken, maskeraden blir allt för verklig. Att man blir någon annan. Går det att finna vägen tillbaka.

Bella, Momo och Kim lever i en värld, där ett växthus, med växter Bella månar och sköter om ger dem möjlighet till en fristad - ett rum där allt är annorlunda. Välj att öppna ögonen och följ med i berättelsen. En berättelse enbart för dem som är redo att se.


Missa inte denna helt magsikt skrivna bok! LÄS! NU!