fredag 5 april 2013

The Host

Om ni har läst boken Genom dina ögon av Stephenie Meyer måste ni gå och se filmen. Om ni inte läst boken än, gör det! Läs vad Helena skrev om boken här på bloggen.


Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

"Mitt perfekta liv" handlar om Macy. Hon har just fått sommarlov, som hon planerat in i detalj. Hennes kille åker iväg på ett så kallat "brain camp" när hon jobbar i informationsdisken på biblioteket. Men det dröjer inte länge förrän hon har tappat kontrollen när hennes kille bestämmer att de ska ta en paus. Cateringfirman "Wish" dyker upp och där börjar hon snart  jobba extra med ett gäng knäppa typer, som hon verkligen gillar. Där jobbar också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som snart vänder Macys liv upp och ned. Jag gillar verkligen den här boken. Jag har läst den flera gånger om, för den är så fantastisk. Den är fullpackad av kärlek och problem som väldigt många kan stöta på i livet som tonåring. Jag har inte läst den på länge men nu när jag sitter och skriver om den så vill jag verkligen läsa den igen just för att den är så jättebra. Och jag är säker på att ni också kommer att gilla den, så läs en!
Boktips från Celia

torsdag 4 april 2013

Bara inte du av Katarina von Bredow

"Bara inte du" handlar om Emma som precis har flyttat hemifrån och snart så fyller hon tjugo år. Hon går en balansgång mellan kompisar och hennes frånskilda föräldrar, men det blir bara svårare och svårare för henne. Och det blir inte lättare av att hon nu har fått upp ögonen för hennes bästa tjejkompis kille. Det är en bok som är fullpackad av kärlek, bortgångar och lycka. Det är verkligen en bok att rekommendera till er som gillar nagelbitare. När jag väl började läsa boken så kunde jag verkligen inte släppa den. Den var så bra att jag var tvungen att köpa den så jag kunde läsa den när jag ville. Så den här boken rekommenderar jag starkt att ni ska läsa!

Boktips från Celia som gjorde sin PRAO på Fagersta bibliotek



onsdag 3 april 2013

Påsklov

Påsken är över, massor med god mat och som alltid för mycket påskägg. Vad hittar ni på nu när ni har påsklov? Det fina vädret får iallafall mig att vilja vara ute mer, men det kan hända att ni vill krypa upp i soffan med en bra bok. Jag tänkte att ni skulle få lite boktips från några tonårstjejer som går på "Bokfika" på Fagersta bibliotek.

Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney

Jag tänkte tipsa om en bok som heter Dagbok för alla mina fans. Jag tycker att den är jättebra. Man läser om en killes dagbok. Den är jätterolig, så den tycker jag att ni ska läsa.
                                                                                                 Dana

Airhead av Meg Cabot

Jag vill tipsa om boken Airhead av Meg Cabot. Den är väldigt bra eftersom jag tycker att den är bra förklarad, tydlig och lätt att hänga med. Boken handlar om en tjej som är ”killig” som kommer in i tjejvärlden på ett sätt som hon aldrig hade kunnat tänka sig. Boken är spännande, rolig och romantisk.
     Fatha

Helena av Josephine Angelini

Jag skulle vilja tipsa om boken Helena. Jag tycker att den här boken är JÄTTEBRA! Om man som jag tycker om grekisk mytologi, förbjuden kärlek och en massa mer så är den en perfekt bok för dig. Jag älskar den här boken och nu väntar jag på den sista delen. Den är en trilogi och den andra delen heter Hades. Börja leta efter boken i ditt närmaste bibliotek!
                                                                         Juweria