fredag 28 juni 2013

Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner av Malin Stehn

När Lovisas mamma bröt ihop och bara låg och yla i gästrummet, förändrades även Lovisas liv. Hon som alltid varit bra i skolan orkade ingenting, hjärnan vill bara inte hänga med. Det är tur att hon har Ricky att lyssna på, den söta tonårsidolen med de vackra bruna ögonen och den gudomliga rösten. Det känns som att han är den ända som förstår henne. Hon bryr sig inte vad töntiga Simon tycker om honom. En dag får hon höra Simon sjunga och spela i sitt band, han är faktiskt riktigt bra, vem hade kunnat tro det!
En bok med mycket känslor, men det jag gillade är att den även har en massa humor.

tisdag 25 juni 2013

Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam



Är du en av dem som läste Cirkeln och Eld och nu bara går omkring och väntar och väntar på att den tredje delen i trilogin ska komma ut? Då är det här en bok för dig. Detta är ett seriealbum som handlar om Engelsfors, den risiga staden i de djupa skogarna. I åtta berättelser får vi läsa om de utvalda och följa vad som händer dem under gymnasietiden. Via Mona Månstråles tarotkort får vi resa bakåt i tiden och även vara med om sådant som utspelade sig före händelserna i Cirkeln. Vi får till och med en glimt av vad som kommer att hända i den tredje boken - Nyckeln.

måndag 24 juni 2013

Sommarhälsning

Nu har de flesta stökat undan midsommar firandet och är tillbaka i vardagen.  Har du ledigt eller har du tur och fått ett sommarjobb? Vilketsom ta dig tid att ta fram en bok och lägg dig ute och njut av solen. Hitta en bra bland alla tipsen vi har här på bloggen, det finns för alla smaker. Ni missar väl inte att många bibliotek har sommarläsning: på Fagersta bibliotek får du en bok när du har läst 10 böcker, gäller mellan 1 juni och 1 september. Hämta häftet där och fyll i det och när det är ifyllt lämnar du in det på biblioteket och då får du en bok. Det är väl en bra deal?


 


Trevlig sommar allihop!